03.12.2018

Thank you letter

Thank you letter

Dear friends,

 

I thought I’d write an end-of-year letter. As you know, I’ve tried to share with you a few words about my experience from a few tournaments. But for today, I decided to talk a bit about the people in my life because I want to thank them for being there.

2018 was an intense year, with many ups and downs, but it was my best year in terms of competition. I’ve made some changes in my team and have started some older collaborations.

I want to thank Andrei Mlendea for the two and a half years of collaboration, during which I progressed from #220 in the ATP rankings to #74. He brought key people to my team, people that helped me grow, such as Ioan Popoviciu, the man I've been working with since I reached #160 ATP till #80. We stopped the collaboration after that, but we started to work together again just before Basel. Andrei Mlendea also introduced me the physical training and physical therapy coach, Lucian Nicolescu Seusan, in July. Things changed a lot since then and it’s now starting to show. Me and Andrei will always have a very close friendship, because we know each other since we were kids and we have been together for better or worse.

Now I have a great team and everybody is doing their job well. And I would like to mention:

Lucian Nicolescu (physical training physiotherapist) that makes my body more flexible, gives me more strength and, at the same time, heals my body.

Andrei Pavel (tennis coach), who helps me improve my kicks and my tactical game. I grow a lot with every training and I'm glad we work together because I’ve liked his game play since I was a child and I can say I can find myself in him.

Ioan Popoviciu (mental coach), the man who plays with my mind. As I mentioned above, we started to work again just before Basel. We did it in the past and we've progressed nicely together.

I'm glad that besides the people I have in my team, there are also some extraordinary people in my life. My dear Ramona Iacob who unconditionally supports me and helps me a lot. Cosmin Hodor is like a big brother to me and he's taking care of everything I do. Adrian Szabo who put the tennis racket in my hand and advise me on tennis. Florin Iorgoni, a real friend who I talk to every day and helps me get over any obstacle even if he's far away and we can’t see each other in person. Catalin Gudynn who keeps me happy all the time through his positivity.

Least but not last, I want to thank YOU, the people who support me no matter the results and read everything that I write.

I wish you all an amazing 2019.

 

With love,
Marius

Tell us your opinion

Mihai 05.12.2018
Doamne ce mult ai progresat de cand te-am vazut in semifinala de la Timisoara (2012) cu Victor Hanescu!! Sau la Arad cu Attila Balasz finala din 2009! Ce meciuri ai facut la Basel. Doamne ce meciuri ai facut cu crema tenisului . Cred ca pentru fiecare jucator este un moment cand se produce un declic. Cand crede ca poate bate pe or cine. Si momentul tau asta a fost Basel 2018! Cred ca momentele tale cele mai bune de acuma incolo o sa vina.
Iti spun o mica poveste- Pomii de mar super intensivi intra pe rod in 2 ani si dupa 12-14 ani sunt gata, cei care intra pe rod dupa 5 ani traies mai mult de 100 de ani.
Tine-o tot asa ca esti pe drumul cel bun si la anul pe vremea asta sunt sigur ca o sa spargi top-ul 20. Si un mic sfat daca imi permiti, sunt sigur ca tu si cei din anturajul tau stiti mai bine ce este de facut; Dar de pe margine asta se vede- putin mai mare accent pe deplasare. Putere si sanatate. Vorba lui Fede"" pierzi o minge, pierzi un gem. un set, un meci, nu-i un capat de tara, important este sa ramai sanatos""
Si go, go Marius! Succes la Grand Slamuri si turneele de 1000 de puncte!
Angela Flury 04.12.2018
Felicitari Marius pentru succesele dobîndite pîna în prezent si î ti dorim în continuare multa sanatate,putere de munca si mult succes pe viitor alaturi de echipa ta frumoasa! Sper la o revedere in Basel!
Mihaela 04.12.2018
Bravo Marius pentru modestia de care dai dovada de fiecare data , esti un om extraordinar si spun asta pentru ca am avut ocazia sa schimb doar doua -trei vorbe cu tine alaturi de copilul meu si mi.am dat seama ca esti un om cu suflet mare si ca succesele pe care le ai nu te schimba pe tine ca om . Iti urez din tot sufletul pentru anii care urmeaza sa urci tot mai sus , pentru ca meriti si Dumnezeul sa te ajute si sa.ti indeplineasca aceste vise . Multa multa sanatate alaturi de echipa si de cei dragi . BAFTA MARIUS !!!!
Eugen "Dido Dito" 04.12.2018
Bv Marius pt performantele care te-au adus in top anul acesta si sper ca in 2019 vei urca cat mai sus in clasamentul ATP.Cu sigurantza ne vom vedea la turneul din CA,Indian Wells unde iti urez un parcurs cat mai indelungat...Succes si La multi ani.
Livius Tirnea 04.12.2018
Felicitări Marius ! Sa speram ca anul 2019 va fi anul consacrarii tale și ca îl vei termina în top. 10 ATP...
Alina Cristina 04.12.2018
Te-am descoperit acum mult timp și am urmărit cu mare interes evoluția ta in tenis.
Ești unic, elegant și un mare sportiv. E o plăcerea a te privi jucând!
Îți doresc un 2019 magic și multă sănătate ți-e și team-ului tău!
Lucia 03.12.2018
Buna seara Marius,cu toate ca fizic nu o sa fim in arena de tenis unde ai meci dar vom fi in fata televizoarelor cu pumnii stransi pentru tine.
Mult succes in continuare!!!
Daniel Godiu 03.12.2018
In ultima vreme ai un joc de mare campion; asteptam asta de la tine de cativa ani si iata ca a venit vremeai ta... Iti doresc sanatate si sa nu ai mentalitate de roman (suna cam aiurea, dar ma intelegi tu
Dorin 03.12.2018
Marius Copil , tu nu ai jucat pana acum ca un copil , ai jucat ca un campion!! Sa -i rupi pe toti in anul competitional 2019. Noi te iubim , te sustinem neconditionat! Locul tau nu este pe 60, este in primi 5 la felul cum ai jucat ! Rupe -i pe toti , rupe -i pe toti , la multe trofee , multa sanatate sa ai un an 2019 cum ti-l doresti ! Respect , respect , respect si iar respect ! Te iubim !
Dorina 03.12.2018
Sa ai un 2019 așa cum îți dorești! Îl meriti cu prisosință! Succes și multe împliniri pe toate planurile! Suntem alături de tine!
Cristi_tm 03.12.2018
Îți doresc să ai un an mai bun decat acesta. Astept sa îți urmăresc meciurile cu mai mult interes. Felicitări pentru faptul cum iti imbunatatesti loviturile si jocul. Estetic arăți mai bine. Succes in pregătire. Multă sănătate. Și să nu il bati prea tare pe Federer in antrenamente...Salutări si numai bine.
Stefan 03.12.2018
Mult succes pe viitor,sper ca anul care vine sa fie mult mai bun ca cel care o sa treaca,multa sanatate !
Robi 03.12.2018
Mult succes pe mai departe! Noi iti vom fi alaturi mereu, savureaza fiecare moment!
Codrut Catalin 03.12.2018
Succes in continuare! Esti un om frumos !
Alina Gabriela Cihodaru 03.12.2018
Multumim ca ne impartasesti si noua gandurile si multumirile tale. Singurul motiv pentru care mai exista inca un televizor in casa e pentru a ma uita la tenis, handbal, gimnastica , fotbal. Pentru un film bun ma duc la cinematograf. Multumesc pentru tenisul vazut anul acesta! Succes si sanatate! Ma bucur ca esti inconjurat de oameni buni si de iubire!
Neculai 03.12.2018
Bravo Marius, frumos si nobil gestul tau!
Sa fii sanatos si cat mai multe impliniri!
Ioana Melcea 03.12.2018
Draga Marius, felicitari pentru rezultatele din 2018. Fiecare zi cu tenis este un dar pentru mine, citesc toate stirile despre tenis, iar cand vad rezultate pozitive, pur si simplu sunt fericita. Voi fi si in 2019 alaturi de tine in toate turneele urandu-ti succes pentru fiecare competitie.
Marius 03.12.2018
Sa ai un 2019 cu multe finale jucate şi plin de trofee!!! Mult succes si sănătatea!!

In order to offer you a better experience, this website uses cookies

If you agree, close this notification or find out more about cookies settings | OK, close.