01.05.2018

Te intrebai ce planuri are Marius Copil pentru anul 2018?

Te intrebai ce planuri are Marius Copil pentru anul 2018?

Din moment ce 2017 s-a incheiat, cred ca ar trebui sa fiti pregatiti pentru 2018. Exista o gramada de munca ce trebuie sa fie facuta in 2018, asa ca m-am gandit ca ar trebui sa incep mai devreme si sa fac o lista cu fiecare turneu de tenis in care veti putea sa ma vedeti evoluand anul viitor. Fara alte formalitati, aici este lista de turnee in care ma astept sa fiu prezent in 2018, pana in luna mai:

1 ianuarie – TATA OPEN MAHARASHTRA, India

15 ianuarie – AUSTRALIAN OPEN, Melbourne

29 Ianuarie – CUPA DAVIS

5 Februarie – SOFIA OPEN, Sofia

12 februarie – ABN AMRO WORLD TENNIS TOURNAMENT, Rotterdam

26 februarie - INDIAN WELLS CH, Indian Wells

8 Martie – BNP PARIBAS OPEN, Indian Wells

21 Martie – MIAMI OPEN presented by ITAU, Miami

23 Aprilie – GAZPROM HUNGARIAN OPEN, Budapest

30 Aprilie – BMW OPEN by FWU, Munich

6 Mai – MUTUA MADRID OPEN, Madrid

13 Mai – INTERNAZIONALI BNL d’ITALIA, Rome

20 Mai – BANQUE ERIC STURDZA GENEVA OPEN, Geneva

27 Mai – ROLAND GARROS, Paris

Uitandu-te la acest program poate ti-ai dat seama deja ca este vorba despre un turneu de tenis in cam fiecare saptamana, pentru prima jumatate a anului 2018. Wow, asta va fi un drum lung, iar anul nu este nici macar aproape de final! Desigur, sunt unele dintre aceste turnee la care astept cu nerabdare sa ajung, in mod special.

Aici ma refer la turnee ca New York 250, Delray Beach 250 sau Marseille 250. Oricare dintre aceste turnee ar insemna un APT 250 castigat, iar asta ar fi unul dintre obiectivele mele pentru Noul An, ca sa zic asa. Un turneu de Grand Slam este, de asemenea, pe lista de rezolutii pentru Anul Nou, si cu asemenea turnee la orizont sunt mai motivat sa ajung cel putin in a 3-a faza a unui turneu de Grand Slam.

Care va fi cea mai mare provocare a lui Marius Copil pentru anul 2018?

Anul viitor va fi plin de provocari, dar, desigur, nu putem sa o uitam pe cea mai importanta dintre toate: Cupa Davis, pe 29 ianuarie. Pentru acest an in Cupa Davis, am de gand sa ajut echipa Romaniei sa urce in prima grupa. In 2017, am vazut o multime de meciuri grandioase in Cupa Davis deja, si sper sa am ocazia sa joc in cateva meciuri cel putin la fel de interesante ca cele de anul trecut, in ianuarie-februarie 2018.

Cu asta in minte, trebuie spus ca mi-a placut intotdeauna o concurenta dura. Intotdeauna scoate la iveala ce e mai bun din orice jucator competitiv, si este intr-adevar ”condimentul” oricarui sport, impreuna cu sportivitatea si antrenamentele serioase.

In ceea ce ma priveste, obiectivul meu personal este acela de a incheia in 2018, cel putin in Top 50 ATP. Nu e o chestiune de daca pot sau nu, e doar o chestiune de cat de repede pot ajunge acolo. Uitandu-ma la lista de mai sus, as spune ca am o multime de oportunitati de a lucra la asta. Ca o performanta personala, acest lucru ar fi ceva ce va reprezenta cu siguranta toata munca pe care am depus-o pentru anul trecut, si ar insemna, de asemenea, un alt obiectiv de atins pentru mine, precum si pentru oamenii care ma sustin.

Spuneti-va parerea

Vasile Lauric 14.02.2018
Eu cred ca poti castiga turnee de 250 sau 500 de puncte usor, insa iti trebuie un "coach" pe masura. Ai avansat in top 100 destul de bine, deci iti poti permite financiar. Eu iti sugerez/recomand din plin o astfel de schimbare; ai potential si este pacat sa-ti irosesti ocazia. Ai putea ajunge in top 40 intr-un an...
Catalin Serbanescu 02.02.2018
Marius, ma gandeam la programul tau din prima parte a anului chiar zilele trecute. Cred ca macar o finala de ATP 250 iti este la indemana! Cred ca anul trecut ai avut o sansa buna la Metz, cand ai prins cateva zile exceptionale si un traseu foarte bun! Sper ca in prima jumatate a acestui an sa depasesti performanta de la Metz.
Sunt increzator ca impreuna cu Andrei si Daniel vei reusi!
Catalin
davis cup,marius copil,marius copil,turneu de tenis,cupa davis,ATP,ATP,top 50 ATP,top 50 ATP,Indian Wells,Indian Wells,New York Open,New York Open,Grand Slam,Grand Slam

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies | OK, inchide