28.01.2019

O zi din viata lui Marius Copil – sezonul de pregatire

O zi din viata lui Marius Copil – sezonul de pregatire

Pentru ca multi dintre voi m-au intrebat cum arata o zi din viata mea, am hotarat impreuna cu preparatorul meu sportiv, Lucian Nicolescu, sa pregatim un articol cu toate detaliile. Prin urmare, gasiti mai jos programul meu din timpul sezonului de pregatire.

8:00 – Trezirea

8:30 – Micul dejun

Aceasta masa este una echilibrata ce contine carbohidrati, proteine si putine grasimi. Cele mai frecvente alimente de la micul dejun sunt ouale, legumele, painea fara gluten si fulgii de ovaz. In timpul micului dejun administram SiS Performance Multivitamin si SiS Super Strength Omega 3 1000mg, pe care le achizitionam de la High Energy Romania.

10:00 – Prima sesiune de antrenament care se imparte in doua:

  1. Antrenamentul de conditionare. Urmarim perfectionarea biomecanicii – tiparul de deplasare in teren si dezvoltarea aparatului cardio-respirator, prin intermediul alergarilor continue sau intermitente.
  2. Antrenamentul de tenis, unde Marius Copil dezvolta abilitatile tehnico-tactice.

In timpul acestor eforturi administram SiS Go Electrolyte pentru a sustine energetic efortul si Grenade Defend BCAA pentru a evita catabolismul muscular. Dupa efort urmeaza portia de SiS Rego Rapid Recovery care sustine refacerea energetica si musculara. Recomand tuturor tenismenilor toate aceste produse ca suplimente de baza.

13:30 – Pranzul 
Acesta contine proteine de natura animala si multi carbohidrati, evitand sau reducand consumul de grasimi dupa efort. Un exemplu poate fi orezul alb cu legume, peste si salata asortata cu putin ulei.

16:00 – A doua sesiune de antrenament vizeaza pregatirea aparatului locomotor.
Aici, fie dezvoltam abilitatiile explozive (cum ar fi serviciul impresionant de peste 240km/h al lui Marius), fie efectuam un antrenament antagonic, adica antrenam muschii pe care Marius nu ii solicita in teren. Acest lucru este necesar pentru a evita dezechilibrele musculare.
Incheiem activitatea sportiva cu mijloace de refacere precum mobilitatea si masajul.

19:00 – Cina  
Aceasta masa este asemanatoare pranzului din punct de vedere al macronutrientilor. Ocazional, atunci cand distanta dintre mese este prea mare, Marius serveste gustari precum fructe sau rondele de orez.

Dupa cina, Marius Copil urmeaza activitati de recreere pana la ora 23:00 cand se pregateste de somn. Urmarim o durata a somnului de 8,5 – 9 ore pe timpul noptii pentru a facilita refacerea organismului.

Spuneti-va parerea

Mihaela 30.01.2019
Buna Marius ... foarte frumoase si interesante detaliile pe care ni le.ai prezentat ... copilul meu are 10 ani si jumatate si joaca tenis la U12 , este foarte incantat sa te urmareasca in detaliu tot ceea ce faci tu vizavi de antrenamentul tau de tenis si de pregatirea ta fizica .... ne pare foarte bine ca am avut ocazia sa te si intalnim la Bucuresti alaturi de Simona la Stejarii .... nu stiu cum se juca tenis pe cand jucai tu la U12 dar acum la varsta copilului meu mi se pare ca tenisul e la un nivel foarte ridicat si ca multi copii se antreneaza foarte mult (atat pregatire fizica foarte intens cat si multe ore de tenis ) .... au saptamana foarte incarcata incat nu mai au timp si de alte activitati , asta pentru a putea tine ritmul cu cei care sunt la un nivel mai sus in tenis ..... as vrea parca o parere de la tine, ca de la un mare profesionist si care a trecut prin perioada asta , cum este ok pentru un copil la varsta de 11 ani si cum ar trebuii sa arate pregatirea lui vizavi de tenis ..... pt ca ma gandesc sa nu fie prea mult de pe acum ; se va satura si pe la 14-15 ani nu o sa mai vrea sa auda de tenis pt ca o sa se sature de aceasta presiune ..... multumesc mult si multa bafta si Doamne ajuta pe mai departe si sa auzim doar de bine

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies | OK, inchide