03.01.2018

Despre Cupa Davis - o perspectiva by Marius Copil

Despre Cupa Davis - o perspectiva by Marius Copil

Cand te uiti pe lista, exista o multime de turnee in tenis, si, practic, fiecare tara are o mai mica sau mai mare competitie internationala. Unele dintre aceste competitii, pentru cineva pasionat de tenis sau pentru un jucator profesionist, nu sunt mai straine decat oricare alta competitie de care ai auzit. E o lume in miscare, lumea tenisului si se misca intr-un ritm foarte rapid. Si cu toti fanii pe care sportul i-a adunat, in mai bine de 150 de ani de cand tenisul modern a fost inventat, cererea este foarte mare ca sportul sa fie jucat in tara lor natala.

Lasand acest aspect la o parte, niciun turneu nu este mai bine cunoscut decat Cupa Davis. Aceasta provocare internationala a inceput undeva aproape de sfarsitul secolului al 19-lea, cu echipa americana de la Harvard dorind sa isi provoace omologii Britanici la un meci de tenis. Dwight Davis a cumparat primul trofeu cu banii lui, si, astfel, Cupa Davis s-a nascut. Ceea ce a inceput ca o provocare intre doua echipe a ajuns la 135 de tari, pana in 2016, iar Federatia Internationala de Tenis organizeaza acum turneul. Aceasta este, cu siguranta, o competitie iconica, in acest moment, cu echipe din diferite tari, care concureaza pentru onoarea de a deveni campioni mondiali.

Marius Copil: Este o onoare sa fac parte din echipa Romaniei la Cupa Davis.

Imi amintesc de primul meu meci, in 2009, la dublu. Am jucat alaturi de Horia Tecau, si ne-am confruntat cu adversari extrem de capabili. Marat Safin obisnuia sa fie numarul 1 in intreaga lume, si partenerul sau, Dmitri Tursunov, era extrem de bine pregatit, de asemenea.

Acesti baieti au lucrat foarte bine in echipa si ca jucatori individuali, de asemenea. Deoarece a fost primul meu meci de Cupa Davis, am vrut sa il incep, asa ca prima mea serva a fost la fel de puternica precum te-ai astepta. Cu toate acestea, e greu sa te concentrezi cand atat de multa presiune este pusa pe umerii tai, asa ca mi-am pierdut serva din cauza catorva greseli minore. Eu si Horia am reusit sa castigam meciul dupa 5 seturi si 4 ore si sapte minute timp de joc, dar s-a simtit minunat.

De la acest meci de la Sibiu, am fost nominalizat de 14 ori sa joc pentru Romania in echipa pentru Cupa Davis, si trebuie sa spun ca este o mare onoare pentru un jucator profesionist de tenis sa isi reprezinte tara in competitiile internationale.

In 2017, am luat o decizie strategica de a nu ma alatura colegilor mei pentru Cupa Davis. Din moment ce am vrut sa-mi apar pozitia pe prea multe fronturi, am ales sa nu fac parte din echipa de Cupa Davis de anul trecut. Cu toate acestea, ii sunt recunoscator lui Andrei Pavel, care a insistat sa fac parte din echipa extinsa pentru Cupa Davis, atunci cand aveam doar 16 ani, si, de asemenea, mi-a oferit sansa de a concura impotriva lui Safin in turneul pe care l-am mentionat anterior.

Voi fi alaturi de echipa noastra in 2018 si voi lupta pentru Romania, din nou.

Spuneti-va parerea

davis cup,marius copil,marius copil,turneu de tenis,cupa davis,meci de tenis,echipa Romaniei,horia tecau,horia tecau

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies | OK, inchide