01.02.2018

Cum si-a inceput Marius Copil cariera ca jucator profesionist de tenis?

Cum si-a inceput Marius Copil cariera ca jucator profesionist de tenis?

Cand eram copil, iubeam sportul de toate felurile. Inainte de a alege tenisul definitiv, am jucat fotbal. Tenisul a inceput sa ma atraga la varsta de 7 ani, cand l-am vazut pentru prima data pe fartele meu pe un teren te tenis. Atunci mi-am dorit sa joc si eu. Timp de trei ani am jucat si tenis si fotbal, dar pasiunea pentru sportul alb a fost mult mai puternica, asa ca am decis sa devin jucator profesionist.

Antrenorii de tenis care mi-au fost alaturi inca de cand am inceput sa ma antrenez in Germania.

Astfel, la varsta de 10 ani, parintii mei au considerat ca este timpul sa incep o pregatire reala in tenis, asa ca m-au dus in Germania, Augsburg. Dietmar Weiss, un cetatean roman stabilit in Germania, a fost primul meu antrenor de tenis. La varsta de 12 ani, m-am mutat din Augsburg in Munchen, pentru a ma antrena la una dintre academiile lui Nic Marchand. La varsta de paisprezece ani am simtit ca am acumulat toate informatiile necesare in urma antrenamentului riguros si m-am mutat la clubul de sport Scheck, unde am inceput antrenamentele cu Oliver Gross, fostul nr. 60 ATP.

Dupa aceasta experienta, in jurul varstei de 17 ani, m-am dus peste mari, in Florida. Tarik Benhabiles, omul care l-a antrenat Andy Roddick si a fost nr. 22 ATP pentru o buna perioada de timp, conducea o academie de aici, in America. M-am antrenat aici pana la varsta de 20 de ani, cand am decis ca este timpul sa ma intorc in Romania si sa-mi urmez calea. In primii ani m-am antrenat la Pescariu Sports and Spa, initial cu Adrian Marcu. Apoi a urmat Gabriel Moraru, apoi Andrei Mlendea.

La varsta de 23 de ani am inceput sa lucrez cu Peter Carlsson, dar a durat doar cateva luni si atunci am decis sa particip la cateva turnee de tenis pe cont propriu. Pentru un timp totul a mers bine, dar am luat decizia de a lucra cu un nou antrenor de tenis, Alberto Nunez. Dupa trei luni, am stabilit de comun acord ca nu ne intelegem, iar in luna februarie 2016, am reinnoit parteneriatul cu Andrei Mlendea. De atunci, suntem o echipa formidabila. Am inceput cu locul 220 ATP si am ajuns pana la 74, in prezent fiind de 93. Incepand cu luna iulie a anului 2018, am decis sa lucrez cu un preparator fizic, asa ca Daniel Tudorache s-a alaturat echipei.

Primele turnee de tenis care m-au ajutat sa urc in clasamentul ATP.

Ca junior, am participat la o multime de turnee locale din Germania. Cel mai bun clasament ATP al meu a fost 340, si asta datorita castigarii primului turneu profesionist la varsta de 16 ani. Atunci parintii mei au decis ca trebuie sa particip doar la turnee profesioniste. Am avut nevoie de 3 ani pana am ajuns sa-mi mentin pozitia la turneele callenger. Alti 6-7 ani au fost necesari pentru a incepe sa particip doar ln turnee ATP si sa joc calificari pentru Grand Slam.

In timp ce am reusit sa ajung in primii 270 jucatori din clasamentul ATP, cred ca rezultatele mele, nu chiar exceptionale, au fost din cauza lipsei de experienta. De aceea, recomand oricarui junior caruia ii place sa fie pe terenul de tenis, sa ia racheta in mana si sa joace cat mai multe meciuri ca junior, sa castige cat mai multe trofee de tenis, pentru ca experienta este cu adevarat un factor decisiv atunci cand vine vorba de stabilitatea fizica si mentala de care un jucator are nevoie pentru a duce la capat un meci de tenis.

Spuneti-va parerea

marius copil,kicator profesionist de tenis,antrenor de tenis,teren de tenis,clasament ATP,antrenament,turnee ATP

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies | OK, inchide