11.09.2018

Anul viitor vreau sa ajung pe locul 50 mondial

Anul viitor vreau sa ajung pe locul 50 mondial

De fiecare data cand ajung la Cluj, vorbesc cu jurnalistul Ovidiu Blag. Si de fiecare data cand fac asta ii raspund cu placere unor intrebari. Asa am facut si acum, cand urmeaza sa joc, cu mare drag, pentru Romania, in Cupa Davis. 

Ovidiu: Lumea e curioasa sa afle care a fost istoria cu accidentarea din meciul cu Cilic, de la US Open...
Marius Copil: Da, acum ca a mai trecut un pic vremea, parca mi-e mai usor sa vorbesc despre asta. In primul set am simtit o contractura la piciorul stang, din cauza ei nemaiputand sa imping spre dreapta si la serviciu. Am decis sa ma retrag, sa nu risc ceva mai grav. Oricum ma retrageam, chiar daca as fi castigat primul set. Nu de alta, dar perspectiva unui meci lung nu facea altceva decat sa imi agraveze accidentarea. 

Ovidiu: Ai mai patit asa ceva? 
Marius Copil: Da, chiar la Cluj si chiar la Cupa Davis, in meciul cu Spania. Atunci am avut o ruptura mio-fibrilara dar am continuat sa joc. Si rau am facut, pentru ca apoi am stat pe margine 6 saptamani. Stiind unde poate duce o astfel de accidentare, am zis stop in meciul cu Cilic, si cred ca am procedat bine. Sigur ca am fost dezamagit, pentru ca facusem cu Andrei Pavel si cu Lucian Nicolescu (preparatorul fizic si fizioterapeutul cu care lucrez acum) o pregatire excelenta la Miami, simteam ca sunt in forma, lucrul acesta s-a si vazut pe teren, dar asta e, a trebuit sa judec cu mintea, nu cu inima, nu avea rost sa risc...

Ovidiu: Ce urmeaza pentru tine, in calendar, anul acesta?
Marius Copil: Dupa Cupa Davis vine turneul de la Metz, apoi o saptamana de pauza pe care o sa o folosesc si pentru a-mi lua viza de China. Apoi Tokyo, Shanghai (turnee de 500 si Masters de 1000), Stockholm, Viena (sau Basel) si Paris. Cu asta inchei anul, hotarand cu staff-ul meu sa alocam o perioada mai lunga pentru pregatirea sezonului viitor. Vor fi, adunate, vreo 6 saptamani de pregatire. 

Ovidiu: Esti acum la Cluj, din nou, si din nou spui prezent la Cupa Davis...
Marius Copil: Da, si am sa o fac intotdeauna, pentru ca datorez mult Cupei Davis. Datorita ei am facut saltul spre tenisul mare, fiind selectionat in lotul Romaniei inca de timpuriu. Aici joc si mai mult pentru tara, aici simt spiritul de echipa, simt cum tribuna incurajeaza tara, nu persoana mea neaparat, si aceste lucruri imi dau o stare de bine. 

Ovidiu: Cum arata planurile tale?
Marius Copil: Anul vreau sa il termin in prima suta de jucatori. Pentru asta am nevoie de vreo 80 de puncte si simt ca le pot face. Apoi, la anul, am planuit cu Andrei si cu Lucian sa ajung pe locul 50, si asta chiar in prima jumatate a lui 2019. Progresele pe care le-am facut imi dau incredere ca pot sa imi realizez aceste obiective. 

Spuneti-va parerea

Felix Lup 29.10.2018
Bravo si succes, sa ajungi Top 1 cat de curand.
Baiatul meu e pasionat de tenis si urmareste evolutia ta cu interes.
Numai bine.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies | OK, inchide