18.12.2018

2019 - In cautarea perfectiunii

2019 - In cautarea perfectiunii

In anul 2018 am avut parte de momente foarte frumoase pe care le apreciez enorm. In scrisoarea de multumire am mentionat doar cateva dintre persoanele care au contribuit la succesul meu. Dupa finala de la Sofia Open mi-am dorit sa imi depasesc conditia. Cu multa ambitie, cu capul sus, cu antrenamente intense, am reusit sa inchei anul cu un meci memorabil impotriva lui Roger Federer, in filnala turenului de la Basel, ATP500. Si asta dupa ce am obtinut 6 victorii consecutive, doua dintre ele extrem de importante, impotriva lui Marin Čilić in sferturi si impotriva lui Alexander Zverev in semifinale.

Am prins gustul victoriilor consecutive, iar acest lucru ma motiveaza sa imping si mai mult limita, sa sper la castigarea unui titlu ATP, sa ajung cat mai departe la Australian Open si, de ce nu, sa ma aflu printre primi 30 jucatori de tenis ai clasamentului ATP. 

Urmeaza cel mai important an din cariera mea alaturi de echipa cu care am performat cel mai bine. Evolutia este vizibila din toate punctele de vedere, fizic, tactic si mental. 

Anul nou il voi sarbatori la Doha, cel mai porbabil cu gandul la meciul din primul tur de la Qatar ExxonMobil Open, ATP 250, ce se desfasoara in prima saptamana a anului 2019. 

Clasamentul meu din acest moment, locul 60 ATP, imi asigura prezenta pe tabloul principal din Qatar, dar astept confirmarea si pentru al 2-lea turneu al anului, cel de la Auckland din saptamana imediat urmatoare. 

Saptamana a 3-a este saptamana primului Grand Slam din 2019, Australian Open. Desi in 2018 am fost dezamagit de jocul meu din primul tur, uitandu-ma in spate imi dau seama cat de multe am invatat din infrangerea in fata lui Gilles Simon. Faptul ca nu sunt nevoit sa joc calificari la turneele ATP 250 si nici la Grand Slam, imi ofera o perioada mai lunga de recuperare ce ma ajuta sa ma concentrez mai mult pe pregatirea fizica si mentala. Indiferent de norocul pe care il voi avea in tragerea la sorti, voi juca cel mai bun tenis al meu si voi trata fiecare minge ca fiind ultima.  

In prima saptamana a lunii februarie am de aparat finala de la Sofia. Ma voi intoarce acolo cu drag, mai ales pentru publicul minunat care m-a sustinut pana la ultima minge, in 2018.

Ar mai fi inca un lucru important de mentionat. Citesc cu drag mesajele voastre de sustinere, mesaje care imi aduc mereu zambetul pe buze. Si acestea au contribuit la succesul meu de pana acum si la increderea pe care am dobandit-o pe parcurs. Va multumesc, va apreciez si va doresc sa aveti sarbatori fericite alaturi de cei dragi si un an nou plin de momente fericite! 

Cu drag, 
Marius

 

Program turnee ianuarie – februarie: 

Doha, Qatar ExxonMobil Open– 31.12.2018

Auckland, ASB Classic– 07.01.2019

Melbourne, Australian Open – 14.01.2019

Sofia, Sofia Open– 04.02.2019

Spuneti-va parerea

Andrei 20.12.2018
Felicitari Marius! Ai avut un sezon foarte frumos in care ai surprins multa lume.
Astept sa iti urmaresc evolutia in noul sezon si sa te regasesc in fazele superioare la competitii.
Asteptam si primul trofeu sa ciocnim un prosecco in cinstea ta.
Succes cu pregatirea si bafta in competitii!
Sarbatori fericite!
Sanda petrut 19.12.2018
Marius,
Progressul pe care l-ai făcut anul acesta a fost impresionant. Mă bucur nespusa să îți văd dezvoltarea fizică, tactică și mentală. Ai fost atât de aproape de a cîștiga un titlu sânt convinsă că în viitor vei avea ocazia să ridici mai multe trofee.
Keep working hard and the results would come
Vlad Rusneacc 18.12.2018
Mult succes ! Sigur va fi un an mai bun ! Servici foarte bun si joc in crestere ! As lucra la reactie pentru retur si analiza serviciu adversari , schimb de ritm , si as pune multe scurte si sigur vine si un titlu pe o suprafata rapida intuiesc ...
Gabriel Voicu 18.12.2018
Cristian Tudor Popescu spunea că tenisul e un sport care se joacă mai întâi cu mintea și apoi cu mușchii. Ține cont de asta și vei ajunge departe. Mult succes în noul sezon și nu uita să ții steagul sus. Excelsior!
Gheorghe. George-Marian 18.12.2018
Salut Marius ! Mult noroc.
Gheorghe George-Marian 18.12.2018
Tigre an nou cu noroc total.Tigre sa nu ai teama,cind vei intra in teren si cind vei sta la aruncarea banului sa privesti in ochii adversarului sa il sfisii.nu conteaza adversarul vei ajunge nr 1.
Burak Baskes 18.12.2018
Brudi 2019 wird dein Jahr. Wenn du gesund bleibst
Lavinia 18.12.2018
Sky is the limit! Mult succes. Noi vom fi aici sa sărbătorim atât victoriile cât și înfrîngerile si mai ales sa ne bucuram de jocul tau.
Corina 18.12.2018
Multa bafta,Marius! Noi suntem alaturi de tine, te sustinem si iti dorim sa realizezi tot ceea ce ti-ai propus pentru noul an! Hai Romania!
Lucian 18.12.2018
Salut Marius!:)

Multa sanatate si un an 2019 minunat, plin de realizari! Sunt convins ca vei reusi sa castigi si un turneu ATP in 2019, asa cum simt si imi doresc sa reusesti sa treci de turul 3 si cel putin la un turneu de GS. Sun sigur ca ti-a fost enorm de greu sa ajungi pana aici, insa sunt si mai sigur ca odata cu acest clasament ti s-au deschis multe usi mult mai greu accesibile in trecut. Am descoperit cu adevarat acest sport in urma cu 5 ani cand am inceput sa-l practic ca hobby, si de atunci inteleg si vad altfel tenisul.
Accepta si treci imediat peste atunci cand faci o greseala, sau atunci cand adversarul reuseste o lovitura incredibila.
Iti doresc ca in 2019 sa ai incredere maxima in tine, pt ca asta face de cele mai multe ori, la nivelul vostru, diferenta intre a castiga sau a pierde un meci.
Daca ar fi sa sintetizez ce-ti doresc, ar fi: sanatate, incredere, acceptare, bucurie de a juca.

Te salut si numai bine!
Dani Enceanu 18.12.2018
Marius ... știi părerea mea despre tine ! Ești f bun și vei fi și mai bun . Important este sa rămâi sănătos și sa ai același psihic bun. Vei mai creste cu siguranța in Clasament și in inimile romanilor ! Succes
Mihaela 18.12.2018
Buna Marius ... iti urez mult succes pt anul 2019 si Dumnezeu sa.ti dea sanatate si multa putere, ca sa poti face meciuri frumoase si sa ne bucuri si pe noi atunci cand te urmarim . Este o placere sa urmarim meciurile tale . Te sustinem orice ar fi , suntem alaturi de tine .Sarbatori fericite alaturi de cei dragi !!!!
Nelu tirle 18.12.2018
Sa fii sanatos Marius,s-ai cit mai multe victorii ,si sa ne duci la cat mai multe finale.!
Adrián vilcu 18.12.2018
Salut Marius!
Ma numesc Adrián, te-am vazut odata la Madrid cum 5-6 ani, ai venit sa iei cina cu un prieten sau colega la restaurant japonés unde lucram eu. Recunosc ca nu stiam cine esti dar m-am uitat pe internet si de atunci te urmaresc mereu, felicitarile mele pentru tot cea ce faci si unde ai ajuns siiii sunt foarte sigur ca vei ajunge mai sus decat crezi. Tot de atunci am inceput sa joc si eu si ma pricep cat sa ma distez cu prietenii.
Te salut si mult bafta in 2019

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies | OK, inchide